Samsung predstavil najnovejše televizorje za trajnostno in dostopno prihodnost

januar 2021

Seul, Koreja – 7. januar 2021 – Samsung Electronics je na virtualnem First Look dogodku predstavil svoj portfelj Neo QLED in MicroLED televizorjev. Novi televizorji potrjujejo zavezanost družbe Samsung k trajnosti in inovacijam, ki na novo opredeljujejo vlogo televizorjev v domovih uporabnikov.

 

“V zadnjem letu smo bili priča ključni vlogi tehnologije, ki nam je pomagala nadaljevati življenje in omogočila, da smo ostali povezani z našimi najbližjimi,” je povedal JH Han, izvršni podpredsednik poslovanja zaslonskih rešitev pri Samsung Electronics. “Naša zavezanost k vključujoči in trajnostni prihodnosti gre z roko v roki s prizadevanjem za inovacije, ki bodo zadostile nenehno spreminjajoče se potrebe uporabnikov - od zmanjšanja ogljičnega odtisa do zagotavljanja nabora funkcij za dostopnost in nudenja izjemnih izkušenj gledanja.”

 

Trajnostna in dostopna prihodnost za vse

Samsung si bo v naslednjih nekaj letih prizadeval poslovati še bolj trajnostno z naslednjimi programi:

 

  • Zmanjšanje ogljičnega odtisa in izboljšanje energetske učinkovitosti: Samsung si bo prizadeval sistematično zmanjševati celotni ogljični odtis v proizvodnji televizorjev. Družba si bo prizadevala tudi za manjšo porabo energije uporabnikov in uporabo več recikliranih materialov.
  • Trajnostno oblikovanje embalaže: Samsung bo na podlagi dragocenih povratnih informacij uporabnikov že nagrajeno zasnovo eko-embalaže uporabil za vse televizorje za življenjski slog in večino Neo QLED televizorjev. S to rešitvijo se bo upcikliralo do 200.000 ton valovitih škatel letno.
  • Daljinski upravljalnik na sončne celice: Samsung televizorji bodo od letos naprej vključevali daljinski upravljalnik na sončne celice, ki se bo polnil z notranjo svetlobo. V naslednjih sedmih letih bo to prihranilo 99 milijonov uporabljenih AAA baterij[1]. Samsung je za izdelavo daljinskega upravljalnika vpeljal poseben postopek, ki vključuje uporabo plastike iz recikliranih plastenk - v postopku se uporabi 24 % reciklirane plastike.

 

[1] Na podlagi internih raziskav. Rezultati se lahko razlikujejo glede na okoliščine uporabe.