Samsung

Nova Samsung Galaxy S22 in S22+ zagotavljata revolucionarno izkušnjo s fotoaparatom

februar 2022

Serija Galaxy S pametnih telefonov prinaša najboljše funkcije kamere z umetno inteligenco.

 

Ljubljana – 9. februar 2022 – Samsung Electronics je danes predstavil Galaxy S22 in S22+, dve izjemni napravi, ki spodbujata ustvarjalnost in kreativnost. Galaxy S22 in S22+ se ponašata z dinamičnimi kamerami z napredno inteligentno obdelavo slik, ki naredijo vsak trenutek nepozaben. Zasnovana sta s trajnostno osveščenim dizajnom, sta lepa in okolju prijazna.

»Naše kamere za pametne telefone so spremenile način, kako ustvarjamo, delimo in komuniciramo. S fotografijami in videoposnetki se izražamo in povezujemo z ljudmi, ki so nam pomembni. Zato smo se osredotočili na oblikovanje naših najnovejših naprav serije S z revolucionarnimi zmogljivostmi kamere, ki delujejo podnevi in ​​ponoči in jih poganja naša najboljša mobilna zmogljivost doslej« je pojasnil TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics.

Osvojite noč z najbolj inteligentno kamero Samsung doslej

Galaxy S22 in S22+ sta zasnovana za zagotavljanje izkušenj s kamero na najvišji ravni, tako da se lahko uporabniki povežejo in delijo vsebine kjerkoli že so. Z revolucionarnimi novimi funkcijami Nightography serije Galaxy S22 – kot sta 23 % večji senzor kot pri S21 in S21+ in tehnologija Adaptive Pixel – je kamera zasnovana tako, da prepušča več svetlobe, izpostavi podrobnosti in zajema barve, zaradi katerih vaša vsebina izstopa tudi v temi.[1] Tako Galaxy S22 kot S22+ imata zmogljivo glavno kamero s 50 MP, teleobjektivom 10 MP in ultra širokim objektivom 12 MP, tako da vedno zagotavlja najkakovostnejše posnetke. Ko posnamete videoposnetke s prijatelji, funkcija Auto Framing[2] (samodejnega uokvirjanja) zazna in sledi do 10 osebam ter samodejno prilagodi fokus kamere in s tem zajame vse osebe. Obe napravi poganja napredna tehnologija VDIS, ki zmanjšuje tresljaje, tako da dobite ostre posnetke brez šuma, tudi ko ste na poti.

Galaxy S22 in S22+ sta opremljena z najnovejšo tehnologijo umetne inteligence, ki vaše fotografije popelje na višjo raven. Z novim AI Stereo Depth Map je enostavno posneti popolne fotografije v Portret Mode (portretnem načinu) in motivi so videti bolje kot kdajkoli prej, saj bodo tudi najmanjše podrobnosti videti jasne zahvaljujoč izpopolnjenemu algoritmu AI. Deluje tudi za vašega najljubšega kosmatega prijatelja: novi portretni način Galaxy S22/S22+ pomaga preprečiti, da bi se dlaka hišnih ljubljenčkov zlila v ozadje, tako da vedno dobite najboljši posnetek svojega ljubljenčka.

 

Moč in zmogljivost, ki sta v koraku z vašim življenjem

Galaxy S22 in S22+ sta zasnovana tako, da s prvim 4nm procesorjem na pametnem telefonu Galaxy v pogonu delujeta brezhibno tudi v najbolj obremenjenih dneh. Procesor poganja najnaprednejšo obdelavo umetne inteligence in tehnologije strojnega učenja pri napravah Samsung do zdaj. Samodejno zaznava delovanje uporabnika v omrežju in usmeri delovanje energije v aplikacijo, ki jo največ uporabljate.

Svetlobno hiter procesor zahteva moč, ki lahko sledi tempu. Galaxy S22 je izdelan z robustno celodnevno baterijo[3] in 25 W hitrim polnjenjem[4], ki vas nikoli ne upočasni, Galaxy S22+ pa ima izjemno zmogljivo baterijo, ki lahko z enim polnjenjem zdrži celo dlje kot en dan. Galaxy S22+ ponuja tudi 45 W super hitro polnjenje, tako da vam ni treba čakati, ko vam zmanjka energije.

Predvajanje filma ali vaše najljubše oddaje bo videti še bolje na čudovitih zaslonih Galaxy S22 in S22+. Obe napravi sta opremljeni s prilagodljivim zaslonom Dynamic AMOLED[5] 2x, ki je zasnovan za najboljše igre in gledanje vsebin. Ne glede na to, ali izberete vrhunski 6,1-palčni zaslon Galaxy S22 ali 6,6-palčni[6] zaslon Galaxy S22+, je vsak zaslon izdelan s tehnologijo inteligentnega Vision Booster, ki samodejno prilagodi zaslon glede na osvetlitev okoli vas in izboljša barvni kontrast. Poleg tega so izboljšane zmogljivosti strojne opreme izboljšale tudi svetlost zaslona – S22 ima najvišjo svetlost 1.300 nitov, medtem ko ima S22+ najvišjo svetlost 1.750 nitov.

S22 in S22+ bosta zagotovila, da boste vedno ostali povezani. Partnerstvo z Googlom omogoča, da lahko uživate v skupni rabi v storitvi Google Duo[7] live.[8] Če si želite ogledati fotografije v galeriji s prijatelji ali pisati zapiske sestankov s kolegi v Samsung Notes, lahko to počnete tudi, ko niste skupaj.

Zasnovan do popolnosti in izdelan, da traja

Tako Galaxy S22 kot S22+ imata ikoničen, oboževalcem priljubljen dizajn Contour-Cut, ki fotoaparat brezhibno zlije v ohišje. Za ustvarjanje elegantnejšega in bolj prefinjenega videza je Samsung zgradil obe napravi z značilnim ravnim zaslonom ter zaključena z razkošnim steklom in zamegljenim videzom. Zdaj je ohišje kamere serije S zasnovano tako, da se ujema z barvo ohišja naprave s tankim in simetričnim kovinskim okvirjem za brezhiben videz. Rezultat je uravnotežen, poenoten dizajn, ki je sodoben, moden in eleganten. Tako Samsung Galaxy S22 kot S22+ sta na voljo v fantomsko črni, fantomsko beli, zeleni in rožnato zlati.[9]

Osupljiva in narejena da traja: serija Galaxy S22 predstavlja Samsungove najbolj vzdržljive mobilne naprave doslej. Galaxy S22 in S22+ sta prva modela serije S, izdelana iz Armor Aluminium – najmočnejšega aluminijastega okvirja Samsung, tako da lahko brez skrbi vzamete svoj telefon kamorkoli. Serija Galaxy S22 je tudi prvi pametni telefon z novim Corning® Gorilla® Glass Victus®+. Naprave serije S22 so opremljene s tem čvrstim steklom na sprednji in zadnji strani, tako da lahko manj skrbite ob nerodnih padcih.

Vemo, da resnična vzdržljivost ni samo strojna oprema. Kot del naše zaveze, da uporabnikom zagotovimo najboljšo možno mobilno zmogljivost in izkušnjo, bo celotna serija Galaxy S22 podprta z do štirimi generacijami nadgradenj operacijskega sistema Android[10]. Zdaj lahko milijoni uporabnikov Galaxy dlje časa izkoriščajo najnovejšo varnost, produktivnost in druge zanimive nove funkcije. Samsung bo ta prizadevanja razširil na našo linijo izdelkov, da zagotovi, da boste v celoti podprti v ekosistemu Galaxy.

Serija Galaxy S omogoča tudi preprosto prilagoditev telefona prav za vas. Za unikatni videz in občutek domačega zaslona in funkcij lahko uporabite čist in intuitiven uporabniški vmesnik Samsung nov One UI. Prilagodite barve ikon, pripomočke, barvno paleto in drugo svojim osebnim željam ter ustvarite mobilno izkušnjo, ki odraža, kdo ste. Uporabniški vmesnik vam omogoča tudi enostaven dostop do množice emojijev oz. piktogramov, GIF-ov in nalepk neposredno na tipkovnici, tako da lahko takoj sporočite, kako se počutite, ne da bi vtipkali eno samo besedo.[11]

Galaxy for the Planet – ustvarjanje trajnostne prihodnosti

Kot naše najbolj okolju prijazne naprave doslej, je serija Galaxy S22 pionir mobilne tehnologije in hkrati podpira naš planet. Onesnaževanje s plastiko resno ogroža naše okolje, zavržene ribiške mreže[12] pa so še posebej škodljive za morsko življenje in oceane. S sodelovanjem z vodilnimi organizacijami Samsung pomaga ponovno uporabiti zavržene ribiške mreže in jih spremeni v visoko zmogljiv material za naše pametne telefone. Ta material – uporabljen v delih serije Galaxy S22 – vsebuje 20 % reciklirane oceanske plastike[13] iz zavrženih ribiških mrež. Serija Galaxy S22 vključuje tudi recikliran material po uporabi v svojem zvočniškem modulu ter notranje dele tipk za vklop in glasnost.

Poleg plastike iz oceanov za embalažo Galaxy S22 uporabljamo tudi 100 % recikliran papir in vključujemo zaščitno folijo iz reciklirane plastike. Vsak ovitek pametnega telefona je zasnovan tudi z UL-certificiranimi, okolju prijaznimi materiali[14] – kot so reciklirana porabniška plastika ali snovi na biološki osnovi. Te namenske inovacije so zadnji primer zavezanosti podjetja Samsung, da bo v okviru »Galaxy for the Planet« naredil »več z manj«.

 

Varnost, ki ji lahko zaupate

Serija Galaxy S22 je zaščitena z zmogljivo varnostno platformo Samsung Knox Vault, ki vključuje varen procesor in pomnilnik, ki popolnoma izolira občutljive podatke, kot so vaša gesla, biometrični podatki ali blockchain ključi glavnega operacijskega sistema telefona. Nadzorna plošča zasebnosti enega uporabniškega vmesnika in indikator omogočata enostavno pregledovanje, katere aplikacije dostopajo do vaših podatkov in kamere, tako da se lahko odločite, ali boste vsaki aplikaciji dodelili ali zavrnili dovoljenje. Serija Galaxy S22 uvaja tudi več novih varnostnih funkcij, vključno z mikro arhitekturo ARM, ki pomaga preprečevati kibernetske napade, ki ciljajo na vaš operacijski sistem in pomnilnik.

 

Poleg tega vam serija Galaxy S22 prinaša Samsung Wallet[15] (denarnico Samsung) – brezhibno, priročno in varno izkušnjo, ki olajša vsakdanje življenje. Samsung Wallet združuje digitalno plačilo, ID, ključe in upravljanje sredstev v eno orodje za poenostavitev vaših rutin, od prikaza študentske izkaznice do sestavljanja potnih dokumentov pred letom.

 

Ostanite povezani z ekosistemom Galaxy

Poleg nove serije S22 Samsung uvaja popolnoma novo linijo tabličnih računalnikov in paket posodobljenih funkcij za Galaxy Watch4, tako da lahko uporabniki ekosistema Galaxy ostanejo povezani v vseh vidikih svojega življenja. Zasnovana za novo dobo povezljivosti serija Galaxy Tab S8 - vključno s Tab S8, Tab S8+ in Tab S8 Ultra – predstavlja najbolj vsestransko linijo tabličnih računalnikov Samsung doslej, izdelana in zasnovana je tako, da ustreza nenehno spreminjajočim se potrebam tistih, ki delajo, študirajo, igrajo in ustvarjajo.

 

Lokalna razpoložljivost

Galaxy S22 in S22+ bosta na slovenskem trgu od 9. februarja na voljo za prednaročilo pri pooblaščenih distributerjih in trgovinah.

Model Galaxy S22, z 8 GB RAM-a in 128 GB prostora za shranjevanje bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 849 €, model z več prostora s 256 GB prostora za shranjevanje pa po 899 €.

S22+ bo s 8 GB RAM-a in 256 GB notranjega pomnilnika na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 1.049 €. Več informacij o prednaročilu najdete na: https://www.samsung.com/si/offer/preorder-galaxy-s22/

Obe napravi bosta na voljo v naslednjih barvah in možnostih pomnilnika: fantomsko črna, fantomsko bela, zelena in rožnato zlata v modelih s 128 GB in 256 GB z 8 GB RAM-a.

Za več informacij o Galaxy S22 in S22+ obiščite: https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-s22/

 

[1] Adaptive Pixel deluje samo s fotografijami visoke ločljivosti, ne pri osnovni ločljivosti.

[2] Samodejno kadriranje je na voljo samo v video načinu. Samodejno kadriranje mora biti omogočeno pred snemanjem. Nekatere ločljivosti in razmerja morda ne bodo podprte. Nekatere funkcije morda ne bodo na voljo, ko je vklopljeno samodejno uokvirjanje. Prepoznati je mogoče samo ljudi in obstaja omejitev, koliko ljudi je mogoče prepoznati. Na voljo v Samsung Camera, BlueJeans, Google Duo, Meta Messenger, Google Meet, Microsoft Teams, Cisco Webex Meet in Zoom. Samodejno kadriranje je na voljo pri izbranih objektivih.

[3] Ocenjeno glede na profil uporabe povprečnega / tipičnega uporabnika. Neodvisno ocenjeno s strani Strategy Analytics med 12. 12. 2021 in 20. 2020 v ZDA in Združenem kraljestvu s predizdajnimi različicami SM-S901, SM-S906, SM-S908 s privzetimi nastavitvami z uporabo omrežij 5G Sub6 (NI preizkušeno v omrežju 5G mmWave). Dejanska življenjska doba baterije se razlikuje glede na omrežno okolje, uporabljene funkcije in aplikacije, pogostost klicev in sporočil, število polnjenj in številne druge dejavnike.

[4] Stenski polnilnik se prodaja ločeno; uporabljajte samo polnilnike in kable, ki jih je odobril Samsung. Ne uporabljajte nezdružljivih, obrabljenih ali poškodovanih baterij, polnilcev ali kablov, da se izognete poškodbam ali poškodbi naprave.

[5] Zaslon Dynamic AMOLED 2X z Vision Booster na Galaxy S22 in S22 + je prejel certifikat VDE Nemčije za 100-odstotni mobilni barvni volumen v barvnem razponu DCI-P3, kar pomeni, da vaše slike niso izprane in boste postali neverjetno živi barve ne glede na različne stopnje svetlosti. Zaslon lahko doseže najvišjo svetlost do 1750 nit pri Galaxy S22 + in 1300 nit pri Galaxy S22, s čimer izboljša kontrast med temnimi in svetlimi vidiki digitalne vsebine za bolj briljantno kakovost slike, s kontrastnim razmerjem 3.000.000:1 na Galaxy S22 + in kontrastno razmerje 2.000.000:1 na Galaxy S22, da bo vaša mobilna izkušnja bolj poglobljena.

[6] Meritve zaslona so diagonalne; dejanska vidna površina je manjša zaradi zaobljenih vogalov in luknje za kamero.

[7] Trenutne aplikacije za skupno rabo med videoklici Google Duo so Google Arts & Culture, Google Maps, JamBoard, Samsung Notes, Samsung Gallery in YouTube.

[8] Google Duo je blagovna znamka družbe Google LLC. Gostitelj za skupno rabo v živo je ob predstavitvi na voljo uporabnikom serije Galaxy S22 in Galaxy Tab S8, pozneje pa bo na voljo tudi drugim uporabnikom naprav Galaxy z operacijskim sistemom Android 12. Za uporabo skupne rabe v živo bodo morda morali udeleženci nadgraditi na najnovejšo aplikacijo Google Duo. Razpoložljivost aplikacije Google Duo se lahko razlikuje glede na trg. Zahteva optimalno omrežno povezavo.

[9] Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg

[10] Razpoložljivost in čas nadgradnje in funkcij operacijskega sistema Android se lahko razlikujeta glede na model naprave in trg. Naprave, ki so primerne za štiri generacije nadgradenj operacijskega sistema Android, trenutno vključujejo serije Galaxy S22 (S22 / S22 + / S22 Ultra), serije S21 (S21 / S21 + / S21 Ultra / S21 FE), Z Fold3, Z Flip3 in serije Tab S8 (Tab S8 / Tab S8 + / Tab S8 Ultra).

[11] Za nekatere funkcije je lahko potrebno doplačilo.

[12] Zavržene ribiške mreže zbira partner podjetja Samsung, ki sodeluje z lokalnimi ribiči, ki jih zbirajo iz Indijskega oceana in sosednjih obalnih območij. Samsung ribiških mrež ne pridobiva neposredno iz oceana.

[13] Plastika, vezana na ocean, je zapuščeni plastični odpadki vseh velikosti (mikroplastika, mezoplastika in makroplastika), ki se nahajajo znotraj 50 km od obal v skupnostih ali območjih, kjer ravnanje z odpadki ni ali je zelo neučinkovito.

[14] Prodaja se ločeno.

[15] Samsung denarnica bo podprta v vseh serijah Galaxy S22. Funkcija Digital ID bo na voljo pozneje letos, funkcija vstopnih kart in vstopnih vozovnic pa bo v Južni Koreji prvič predstavljena po izdaji izdelka.