Samsung

Najnovejše funkcije Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4 in Galaxy Watch5 v prihodnje na voljo tudi na prejšnjih generacijah naprav

september 2022

Večja produktivnost in boljša kamera na Galaxy Z Fold

Glavni adut zložljive serije telefonov Galaxy Z Fold je bil vedno dvojni zaslon za visoko stopnjo produktivnosti in ustvarjalnosti ter večjo opravilnost. Z najnovejšo opravilno vrstico[1] lahko uporabnik hitreje dostopa do aplikacij in preklaplja med njimi, kar zagotavlja izkušnjo podobno računalniški. S podporo za možnost »povleci in spusti« neposredno prek opravilne vrstice je večopravilnost[2] tudi na prejšnji generaciji naprav Galaxy Z Fold enostavnejša kot kdajkoli prej. Če premaknete aplikacijo na rob zaslona, ​​se odpre pogled, razdeljen na polovico. Če aplikacijo povlečete na rob, se zdaj odpre razdeljeni pogled, če jo povlečete na sredino, pa se bo odprla v pojavnem pogledu, kar vam omogoča več načinov prikazovanja aplikacij in preprosto preklapljanje med pogledi.

V primeru, da uporabnik pogosto uporablja dve do tri aplikacije hkrati, lahko pare ali skupine aplikacij doda v vmesnik prek opravilne vrstice, kar omogoča dostop do priljubljenih aplikacij z enim dotikom. Podobno so funkcije večopravilnosti, zahvaljujoč novim vzorcem potez na zaslonu[3], zdaj še bolj intuitivne kot kdajkoli prej. S preprostim vlečenjem po zaslonu lahko uporabnik takoj preklopi prikazane aplikacije v pojavna okna.

Starejši modeli Galaxy Z Fold lahko zdaj v celoti izkoristijo vse prilagodljive možnosti kamere, ki so prisotne na najnovejših modelih: s pomočjo dvojnega predogleda lahko oseba, ki fotografira, in oseba, ki jo fotografirate, vidita, kako bo videti rezultat prek glavnega in zunanjega zaslona. S popolnim nadzorom nad kamero na naslovnem zaslonu je zahvaljujoč možnosti Rear Cam Selfie mogoče z glavno kamero posneti tudi selfie v visoki ločljivosti.

Nove funkcije za starejše modele Galaxy Flip

Tudi kamera starejših modelov Galaxy Z Flip je s to posodobitvijo dobila nadgradnjo v smislu prilagodljivosti[4]. Za začetek je pri starejših modelih zdaj na voljo funkcija Quick Shot, ki omogoča ogled fotografij na naslovnem zaslonu pri uporabi portretnega načina. Uporabnik lahko enostavno preklopi iz načina Quick Shot v Flex Mode[5].

One UI 4.1.1 omogoča tudi uporabo zunanjega zaslona za praktične namene na starejših modelih[6]. Uporabnik lahko uporablja zunanji zaslon za klicanje pogostih stikov, vračanje zgrešenih klicev in odgovarjanje na sporočila prek sistema pretvarjanja glasu v besedilo, celo uporabo emotikonov. Zahvaljujoč možnosti Quick Setting je mogoče tudi urejanje nastavitev, vključno s konfiguracijo omrežja Wi-Fi, Bluetooth, letalskega načina in bliskavice.

Dodatne možnosti za pametne ure Galaxy Watch4

Kar zadeva pametne ure, nova posodobitev izboljšuje uporabniško izkušnjo na starejših modelih in prinaša nove možnosti za personalizacijo in spremljanje zdravja. One UI Watch4.5 v serijo Galaxy Watch4 prinaša šest novih barv in interaktivnih tem. Uporabniki lahko izberejo tisto, ki najbolj ustreza njihovemu stilu in željam. Različne številčnice pomagajo shraniti vaše stvaritve ter nudijo enostaven in hiter dostop.

Komunikacija prek One UI Watch4.5 na seriji Galaxy Watch4 bo zdaj bolj tekoča in enostavnejša.

Uporabniki imajo več možnosti izbire, kako komunicirati neposredno z zapestja, saj je obstoječim funkcijam prepoznavanja glasu in pisanja z roko[7] dodana tipkovnica QWERTY, ki uporabnikom pomaga priročno preklapljati med različnimi slogi komuniciranja za različne priložnosti.

Nadaljnja programska podpora za Galaxy Watch3 in Galaxy Watch Active2

Konec septembra lahko uporabniki modelov pametnih ur Galaxy Watch3 in Galaxy Watch Active2 pričakujejo novo posodobitev programske opreme, ki bo omogočila nekatere nove funkcije serije Galaxy Watch5. Posodobitev bo vključevala dve novi temi – Gradient number in Pro analog za bolj prilagojeno izkušnjo ter možnost zaznavanja smrčanja za bolj poglobljeno analizo kakovosti spanca.

Podobno lahko Galaxy Watch3 in Galaxy Watch Active2 na 24 trgih pričakujeta še več možnosti spremljanja zdravja z razpoložljivostjo aplikacije Samsung Health Monitor[8], ki meri krvni tlak[9] in elektrokardiogram[10].

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s prodornimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo oblikuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemov LSI sistemov in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.

 

[1] Funkcija opravilne vrstice je podprta samo na glavnem zaslonu.

[2] Nekateri programi morda ne podpirajo več aktivnih oken ali dvojice aplikacij.

[3] Potrebna je aktivacija aplikacije Labs v nastavitvah.

 

[4]  Funkcija je na voljo samo za Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Flip3.

[5]  Način Flex je podprt pri kotih med 75° in 115°.

[6] Funkcija je na voljo samo za Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Flip3.

[7]   Razpoložljivost tipkovnice QWERTY, tipkanja s potegom prsta, prepoznavanja glasu in pisanja z roko se lahko razlikuje glede na jezik.

[8] Zaradi tržnih omejitev pri pridobivanju odobritve/registracije kot medicinskega pripomočka delujeta merjenje krvnega tlaka in EKG samo na urah in pametnih telefonih, kupljenih na trgih, kjer je storitev trenutno na voljo (vendar je lahko storitev omejena, ko uporabniki potujejo v države, kjer storitev ni na voljo). Za več informacij in najnovejše posodobitve o trgih storitev si oglejte spletno stran https://www.samsung.com/apps/samsung-health-monitor.

[9] Funkcija krvnega tlaka je na voljo samo na izbranih trgih. Da bi zagotovili natančnost, morajo uporabniki napravo kalibrirati vsake štiri tedne s tradicionalno manšeto za merjenje krvnega tlaka. Aplikacija za merjenje krvnega tlaka ne more diagnosticirati hipertenzije, drugih bolezni ali preveriti znakov srčnega napada. Ta aplikacija se lahko uporablja samo za merjenje v starosti 22 let in več. Ni namenjena nadomeščanju tradicionalnih metod diagnosticiranja ali zdravljenja pri usposobljenem zdravstvenem delavcu.

[10] Funkcija EKG je na voljo samo na izbranih trgih. Aplikacija EKG ni namenjena nadomeščanju tradicionalnih metod diagnosticiranja ali zdravljenja. Aplikacija EKG ni namenjena uporabnikom z znanimi aritmijami, razen atrijske fibrilacije, ali uporabnikom, mlajšim od 22 let. Uporabniki ne smejo razlagati ali klinično ukrepati na podlagi izhodnih podatkov naprave brez posvetovanja z usposobljenim zdravstvenim delavcem.