Samsung

Kako posodobiti nastavitve zasebnosti v vseh aplikacijah?

maj 2023

Ste se že kdaj s prijatelji pogovarjali o zelo specifičnem izdelku in že čez nekaj ur opazili oglase zanj na svojih družbenih omrežjih? Niste edini.

Družbi BDG Studios in OnePoll sta izvedli raziskavo med 1000 pripadniki generacije Z v ZDA, da bi ugotovili, kako se soočajo z vprašanji zasebnosti in varnosti na svojih telefonih. Ugotovili smo, da 69 % udeležencev meni, da se prek njihove naprave prisluškuje njihovim zasebnim ali osebnim pogovorom.

Zdi se, da svoje podatke razkrivamo kamorkoli se obrnemo. Na srečo obstaja več načinov, kako poskrbeti za njihovo varnost, hkrati pa uživati v vsakem trenutku neskončnega brskanja po spletu.

Če se bojite, da bi nekdo prisluškoval vašim pogovorom, v nastavitvah telefona prilagodite dostop do kamere in mikrofona.

Še en nasvet. Oglejte si Upravitelja dovoljenj (Permission Manager), ki vam omogoča, da vidite, katere aplikacije lahko dostopajo do vaših podatkov. Poleg tega lahko preprosto posodobite nastavitve, tako da boste imeli pregleden nadzor nad tem, kaj v aplikacijah je v skupni rabi.

In nenazadnje, redno posodabljajte gesla in ne uporabljajte osebnih podatkov za njih. V naši anketi je skoraj polovica anketirancev trdila, da v svojih geslih uporabljajo osebne podatke (npr. rojstne dneve).

Še huje, kar 40 % jih je trdilo, da uporabljajo isto geslo za več računov. Enostavno ne počnite tega!

Če menite, da je čas, da ponovno prevzamete nadzor nad svojimi podatki in varnostjo, imate srečo. S Samsung Nadzorno ploščo za varnost in zasebnost (Security & Privacy Dashboard) lahko sami določate, kdo in kdaj lahko dostopa do vaših podatkov.

Ali ni že čas, da ponovno prevzamete nadzor nad svojo zasebnostjo? Preberite več o tem, kako vam Nadzorna plošča za varnost in zasebnost pomaga upravljati dovoljenja aplikacij.

Ta vsebina je bila prvotno objavljena na portalu Bustle 22. decembra 2022. Kliknite tukaj za več.