Samsung

Hibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti

junij 2024

 

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, našem prvem telefonu z umetno inteligenco.

 

Revolucija mobilne izkušnje s hibridnim pristopom UI

Da bi v Galaxy S24 serijo prinesli resnične prednosti generativne tehnologije umetne inteligence, smo se odločili za hibridni pristop k integraciji umetne inteligence. Umetna inteligenca ponuja toliko možnosti in verjamemo, da so mobilne naprave glavna dostopna točka za sprostitev njenega potenciala, saj se uporabniki po vsem svetu še naprej zanašajo na svoje telefone za večino svojih vsakodnevnih potreb.

Ključna vloga, ki jo imajo pametni telefoni v našem vsakdanjem življenju, pomeni, da so zelo osebne naprave, ki jih ljudje uporabljajo v številnih izjemno pomembnih in nepozabnih trenutkih. Razumemo to vedenje in verjamemo, da bi morali pametni telefoni storiti več, da lahko uporabniki resnično doživijo pomembne trenutke na enostavnejši, bolj intuitiven in bolj zabaven način. Zavedamo se tudi pomena zasebnosti, zato uporabnikom omogočamo popoln nadzor nad tem, kaj delijo in kaj obdržijo zase.

 

Verjamemo, da je naš hibridni pristop najbolj praktična in zanesljiva rešitev za izpolnjevanje vseh zgoraj navedenih potreb ter da postavlja Samsung v sam vrh uporabniške izkušnje. Našim uporabnikom zagotavljamo ravnotežje med hitrostjo odziva in dodatnim zagotavljanjem zasebnosti umetne inteligence v napravi ter vsestranskostjo umetne inteligence v oblaku z odprtim sodelovanjem z vodilnimi partnerji v panogi, ko gre za ponudbo funkcij, potrebnih za vsakdanje življenje.

Razširitev zmogljivosti umetne inteligence na napravi

Naša funkcija Sprotni prevod (Live Translate) je bila ustvarjena, ker so glasovni klici najosnovnejša funkcija pametnega telefona, pa tudi intimno in zasebno komunikacijsko sredstvo. Samsung stremi k uporabniški komunikaciji brez jezikovnih ovir, hkrati pa zagotavlja varnost in zasebnost vsake komunikacije.

 

Da bi to funkcijo uresničili, se je naša raziskovalna skupina trudila, da bi iz nje izvlekla najboljše. Od natančnega prilagajanja prave velikosti jezikovnih modelov umetne inteligence do usposabljanja in testiranja v scenarijih resničnega sveta so naše raziskovalne skupine v oddelku MX postavile zahtevne cilje, a tudi premaknile meje tega, za kar so mislile, da je mogoče, da bi ta funkcija brezhibno delovala na napravi.

 

Ključno vlogo so imela tudi globalna raziskovalna in razvojna omrežja podjetja Samsung, ki združujejo vrhunske talente in razvijajo ključne tehnologije po vsem svetu. Naši raziskovalni centri na Poljskem, Kitajskem, v Indiji in Vietnamu so namenjeni razvoju in širjenju jezikov, ki jih podpira Galaxy AI. Ti jeziki so skrbno prilagojeni, da so kulturno relevantni, sodobni in lokalizirani, da bi ljudem pomagali premagati jezikovne ovire in bolj naravno komunicirati. Zaradi tega je vloga naših lokalnih uradov za raziskave in razvoj še bolj ključna pri ustvarjanju novih priložnosti za stranke kot kdaj koli prej.

 

Vsa ta prizadevanja so omogočila podjetju Samsung, da ponudi nekaj povsem novega, kar z veseljem končno delim. Kmalu bo Samsung razširil moč Galaxy AI onkraj lastne aplikacije, tako da bo omogočil funkcijo Sprotni prevod (Live Translate) v aplikacijah za komunikacijo tretjih oseb, ki podpirajo glasovne klice. To pomeni, da boste lahko ostali v stiku s prijatelji ali sodelavci in komunicirali prek priljubljenih aplikacij v več jezikih.

 

In ker je ta funkcija integrirana v naš model prevajanja z umetno inteligenco v napravi, bodo uporabniki lahko izkusili komunikacijo brez ovir in brez skrbi o zasebnosti pri deljenju osebnih podatkov zunaj svojega telefona, ko bodo uporabljali Sprotni prevod (Live Translate).

 

Ker inteligenca najnovejših čipov – zlasti NPU-jev – napreduje z bliskovito hitrostjo, z drugimi tehnologijami, pričakujem, da bo v mobilne naprave vgrajenih vse več funkcij mobilne umetne inteligence. To bo več ljudem omogočilo, da sprejmejo umetno inteligenco in bo vsak dan naredil bolj udoben, hkrati pa bo zagotovil večjo brezskrbnost.

Rast Galaxy AI za jutrišnje potrebe se začne danes

Ta vznemirljiva novica je le del širitve naše globoke zavezanosti Galaxy AI in vstopa v naslednjo novo, revolucionarno fazo dobe mobilne umetne inteligence. Predstavitev Galaxy AI v Galaxy S24 seriji je bila le prvi korak. Da bi zagotovili popolnoma novo in edinstveno izkušnjo UI, bomo dodatno optimizirali izkušnjo Galaxy AI za prihajajoče prepogljive naprave. Naše prepogljive naprave so najbolj vsestranska in prilagodljiva oblika v naši galaksiji ter v kombinaciji z Galaxy AI bosta ti dve komplementarni tehnologiji skupaj odklenili cel svet novih možnosti.

 

Samsung se prav tako zavzema za razširitev izkušenj z umetno inteligenco Galaxy v širšem ekosistemu Galaxy in ustvarja nekaj resnično edinstvenega. Ker doba mobilne umetne inteligence napreduje z bliskovito hitrostjo, Samsung pospešuje inovacije mobilne umetne inteligence, da bi zadostil potrebam ne le danes, ampak tudi jutri.

 

 

O podjetju Samsung Electronics

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, gospodinjskih aparatov, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, polprevodnikov in rešitev LED ter s svojim ekosistemom SmartThings in odprtim sodelovanjem s partnerji zagotavlja brezhibno povezano izkušnjo. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.