Samsung

Galaxy AI prihaja v novo uro Galaxy Watch za še več motivacije pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja

maj 2024

V začetku letošnjega leta je Samsung s predstavitvijo serije Galaxy S24 in z zavezo, da bo Galaxy AI[1] predstavil v večjem številu naprav, uvedel obdobje mobilne umetne inteligence. Zavezano tej obljubi podjetje Samsung zdaj uvaja Galaxy AI v uro Galaxy Watch in izboljšuje njene priljubljene zdravstvene funkcije. Z združitvijo zmogljive umetne inteligence v napravi z obsežno aplikacijo Samsung Health je Samsung na poti k oblikovanju ene najbolj prilagojenih in varnih zdravstvenih izkušenj doslej.

 

Napredna inteligenca za celovitejše vpoglede in motivacijo

Samsung si je zadal nalogo zagotoviti napredno izkušnjo zdravja in dobrega počutja, začenši z uporabo pomembnih in uporabnih vpogledov, ki pomagajo bolje razumeti zdravstvene vzorce. Zdaj bodo nove zdravstvene funkcije z združitvijo Galaxy AI in Samsung Health zagotovile celovitejše zdravstvene vpoglede in motivacijsko spodbudo, ki bodo pomagale izboljšati vsakodnevno počutje uporabnikov. S funkcijo Rezultat energije (Energy Score)[2] lahko s kombinirano analizo osebnih zdravstvenih kazalnikov, vključno s povprečjem časa spanja, doslednostjo časa spanja, doslednostjo časa, ko greste v posteljo in se zbudite, časom spanja, aktivnostjo prejšnjega dne, srčnim utripom med spanjem in variabilnostjo srčnega utripa[3], bolje razumete svoje dnevno stanje, kar vam pomaga pri obvladovanju dneva. Poleg tega vam Wellness Tips[4] pomaga pri doseganju osebnih zdravstvenih ciljev, saj ponuja vpoglede, motivacijske nasvete in smernice glede na določen cilj, ki ga želite doseči.

 

Večja natančnost in točnost

Natančni in celoviti zdravstveni kazalniki so temelj najboljših inteligentnih zdravstvenih izkušenj. Izboljšani zdravstveni algoritmi in napredna orodja za sledenje bodo v kombinaciji z umetno inteligenco zagotovili celovitejše, bolj prilagojene in uporabne vpoglede. Ker se dobro zdravje začne z dobrim nočnim počitkom, Samsung izboljšuje svoj spalni AI algoritem (sleep AI algorithm), da bi zagotovil dodatne poglobljene vpoglede v spanje. Na novo dodani kazalniki spanja za funkcijo Vpogled v spanec (Sleep Insights) omogočajo podrobnejšo in natančnejšo analizo kakovosti vašega spanja, da lahko bolje razumete svoje vzorce spanja in oblikujete boljše navade. Ti dodani kazalniki vključujejo gibanje med spanjem, zakasnitev spanja, srčni utrip in frekvenco dihanja med spanjem, poleg prej podprtih kazalnikov, kot so ure smrčanja, raven kisika v krvi in cikel spanja.

 

Povsem nove funkcije za fitnes ponujajo inteligentne meritve telesne zmogljivosti brez napora za bolj prilagojeno vadbo, ki jo tradicionalno omogoča zelo napredna oprema. Poleg petih stopenj intenzivnosti teka v Personalizirano območje srčnega utripa (Personalized Health Rate Zone) nove podrobne meritve aerobno območje srčnega utripa / anaerobno območje srčnega utripa[5] (Aerobic Threshold (AT) / Anaerobic Threshold (AnT) Heart Rate Zone) podpirajo učinkovit tek in hkrati hitro analizirajo zmogljivost. Poleg tega lahko kolesarji v samo 10 minutah[6] preprosto izračunajo Functional Threshold Power (FTP) in trenirajo kot profesionalci z uporabo prilagojenega indeksa moči, ki temelji na analizi podatkov umetne inteligence, da bi povečali zmogljivost. Orodja za sledenje telesni pripravljenosti vam pomagajo tudi pri bolj priročnem spremljanju vadbe in napredka. Z novim programom Workout Routine lahko kombinirate različne vaje za prilagojeno vadbo in nemoteno preidete na naslednjo vajo brez ustavljanja. Pri teku ali kolesarjenju ostanite motivirani in spremljajte svoj napredek s funkcijo Tekma (Race)[7], ki primerja trenutno in preteklo zmogljivost na istih poteh.

 

»Z razširitvijo zmogljivosti Galaxy AI v našem ekosistemu želimo odpreti nove možnosti z optimiziranimi in povezanimi izkušnjami, ki uporabnikom ponujajo večjo personalizacijo in inteligenco,« je dejal Junho Park, podpredsednik in vodja skupine za načrtovanje izdelkov Galaxy Ecosystem, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. »Uvedba Galaxy AI v uri Galaxy Watch je šele začetek tega procesa in veseli nas, da bomo kmalu predstavili še več integracij v našem portfelju Galaxy.«

 

Te nove funkcije bodo na voljo v naslednji seriji ur Galaxy Watch prek vmesnika One UI 6 Watch, ki bo na voljo pozneje letos. Omejeno število uporabnikov ure Galaxy Watch bo imelo zgodnji dostop do programa beta[8] od junija naprej. To je le majhen predogled tega, kar pripravljamo za naše uporabnike, in komaj čakamo, da pokažemo vso moč umetne inteligence Galaxy AI, ko bo združena z naprednimi nadgradnjami strojne opreme, ki prihajajo v novo serijo ur Galaxy Watch, je bilo slišati med predstavitvijo.

 

 

O podjetju Samsung Electronics

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, gospodinjskih aparatov, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, polprevodnikov in rešitev LED ter s svojim ekosistemom SmartThings in odprtim sodelovanjem s partnerji zagotavlja brezhibno povezano izkušnjo. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

 

[1] Prijava v račun Samsung bo morda potrebna za nekatere funkcije umetne inteligence Samsung. Samsung ne daje nobenih obljub, zagotovil ali jamstev glede točnosti, popolnosti ali zanesljivosti rezultatov, ki jih zagotavljajo funkcije AI. Razpoložljivost funkcij Galaxy AI se lahko razlikuje glede na model naprave. Funkcije Galaxy AI bodo na podprtih napravah Samsung Galaxy na voljo brezplačno do konca leta 2025. Za funkcije AI, ki jih zagotavljajo tretje osebe, lahko veljajo drugačni pogoji.

[2] Namenjeno le za splošno dobro počutje in fitnes. Na voljo na telefonih z operacijskim sistemom Android (OS Android 10 ali več) in zahteva aplikacijo Samsung Health (v6.27 ali več). Potrebna je prijava v račun Samsung. Če želite preveriti Energy Score, morajo biti podatki o zdravju, ki jih spremlja ura Galaxy Watch (Galaxy Watch4 ali pozneje izdana serija Galaxy Watch), sinhronizirani z aplikacijo Samsung Health. Potrebuje vsaj podatke o dejavnosti in spanju prejšnjega dne ter podatke o srčnem utripu med spanjem.

[3] Ni namenjen nadomestitvi tradicionalnih metod diagnosticiranja ali zdravljenja.

[4] Na voljo je v telefonih z operacijskim sistemom Android (OS Android 10 ali več) in zahteva aplikacijo Samsung Health (v6.27 ali več). Potrebna je prijava v račun Samsung. Ni namenjeno za uporabo pri odkrivanju, diagnosticiranju in zdravljenju zdravstvenih težav. Rezultati so namenjeni samo za osebno uporabo. Za nasvet se posvetujte z zdravnikom.

[5] Prilagajanje območja srčnega utripa je omogočeno pri izbiri dejavnosti teka na prostem. Teči je treba več kot 10 minut s hitrostjo 4 km/h ali več.

[6] Za merjenje prilagojenega FTP mora biti pametni telefon Galaxy povezan z merilnikom moči. Za izračun natančnejšega FTP je treba uro Galaxy Watch povezati s pametnim telefonom. FTP se izračuna samodejno, ko kolesarjenje poteka s srednjo do visoko stopnjo intenzivnosti več kot 4 minute s kolesarskim merilnikom moči, ki je pritrjen na kolo. Z uporabo strojnega učenja bodo natančnejše in bolj prilagojene vrednosti FTP izračunane, čim več uporabnikov bo večkrat kolesarilo. Kolesarski merilnik moči je naprodaj ločeno. Tradicionalna analiza FTP na profesionalni opremi traja v povprečju do 1 ure.

[7] Tekma (Race) je na voljo samo za tek na prostem in kolesarjenje na prostem. Za primerjalne meritve je treba teči po isti poti, kot je vnaprej generirana pot. Uporabniki lahko primerjajo tako, da izberejo enega od zapisov iz časovnega okvira izpred največ 14 dni. Primerjava zapisov prek Race je na voljo le, če začnete na isti lokaciji, kot je začetna točka prejšnjega zapisa. Če sta začetni točki različni, se samodejno pretvori v način teka.

[8] Beta program One UI 6 Watch bo na voljo uporabnikom Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic, Galaxy Watch5, Galaxy Watch5 Pro, Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic v ZDA in Južni Koreji prek aplikacije Samsung Members.

 

* Dejanska imena določenih funkcij v slovenščini se v končni različici lahko razlikujejo.