Samsung

Boljši spanec, boljše zdravje: Novi uporabniški vmesnik Watch One UI 5 ponuja prvi vpogled na prihajajočo uro Galaxy Watch

maj 2023

Podjetje Samsung Electronics je danes predstavilo uporabniški vmesnik One UI 5 Watch[1], ki bo za naprave Galaxy Watch na voljo še letos. Nova programska oprema je zasnovana tako, da prinaša še bolj prilagojeno in intuitivno izkušnjo zdravja ter vključuje izboljšave, ki podpirajo boljše spanje, pogosto zanemarjen, a bistven del splošnega dobrega počutja ter različne fitnes in varnostne funkcije.

 

"Samsung je predan zagotavljanju celovite zdravstvene izkušnje in omogočanju uporabnikom, da dosežejo svoje cilje na področju dobrega počutja. Zdaj bolj kot kdaj koli prej verjamemo, da se to začne z dobrim spancem," je dejal Hon Pak, podpredsednik in vodja skupine za digitalno zdravje, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. "Z novim One UI 5 Watch nadaljujemo našo zavezo, da ljudem pomagamo izboljšati kakovost spanja, da lahko vsak dan začnejo spočiti in pripravljeni na nov dan."

 

Boljši spanec: Nujen za boljše zdravje

Samsung je svoja prizadevanja osredotočil na tri ključne elemente za boljše spanje: razumevanje osebnih vzorcev spanja, oblikovanje zdravih navad in vzpostavitev spanju prijaznega okolja. One UI 5 Watch te elemente nadgrajuje s še popolnejšo izkušnjo spanja.

 

V novem uporabniškem vmesniku Sleep Insights je na vidnem mestu prikazan rezultat spanja uporabnika, ki zagotavlja jasnejši pregled počitka prejšnjo noč, sledijo pa mu povezane metrike, kot so faze spanja, ure smrčanja in raven kisika v krvi. Poleg tega je funkcija Sleep Coaching, prilagojena osmim različnim vrstam spanja[2], v celoti dostopna neposredno v uri Galaxy Watch in tudi v seznanjenem telefonu, kar uporabnikom omogoča bolj priročen in motivacijski način spremljanja svojih navad kadar koli in kjer koli.

 

Ustvarjanje udobnega okolja lahko bistveno vpliva na kakovost spanja, že majhne motnje pa imajo lahko velik vpliv na kakovost spanja. Zato je Samsung olajšal povezovanje ure Galaxy Watch s številnimi napravami. Ko ura Galaxy Watch zazna, da je uporabnik zaspal, mu SmartThings omogoči, da izklopi priključene naprave in tako ustvari ugodnejše okolje za počitek. Način spanja hitro utiša obvestila ter zatemni zaslone uporabnikovega telefona in ure, One UI 5 Watch pa nadgrajuje to funkcijo, saj zdaj namesto zelene luči LED uporablja infrardeči senzor, da bi še bolj zmanjšal moteče dejavnike.

 

Pametnejši fitnes partner

Personalizirano območje srčnega utripa je bilo dodano različnim prilagojenim tekaškim orodjem ure Galaxy Watch, vključno z analizo teka v realnem času in prilagojenim programom intervalnega treninga. Ta nova funkcija analizira fizične zmogljivosti[3] posameznika in nastavi pet optimalnih stopenj intenzivnosti vadbe (ogrevanje, kurjenje maščob, kardio vadba, težka vadba in največji napor). To uporabnikom omogoča, da si glede na svoje sposobnosti zastavijo lastne cilje, od kurjenja maščob do kardio vadbe z velikim naporom.

 

Ljubitelji dejavnosti na prostem lahko z uro Galaxy Watch Pro pričakujejo dodatne možnosti, začenši z razširjeno možnostjo Route Workout, ki zdaj podpira tek in hojo poleg prej razpoložljivih možnosti pohodniških in kolesarskih poti. Uporabniki ure Galaxy Watch Pro lahko iščejo in dostopajo do podatkovne zbirke datotek GPX neposredno prek aplikacije Samsung Health ter prejemajo priporočila za nove poti na podlagi vnosov, kot so lokacija, čas, ocena ali priljubljenost[4].

 

Varnost na prvem mestu, vedno vključena

Varnost je nujna za zdravje in dobro počutje, zato uporabniški vmesnik One UI 5 Watch ponuja tudi izboljšana orodja za večjo varnost. Posodobitve funkcije SOS omogočajo neposredno komunikacijo s telefonsko številko za klic v sili, da se posredujejo informacije o lokaciji uporabnika[5], in omogočajo tudi takojšen dostop do zdravstvenih informacij uporabnika, ko je aktiviran SOS. Poleg tega je zaznavanje padcev zdaj privzeto aktivirano za uporabnike višjih starosti[6], da se zmanjša tveganje za nesreče. To je le nekaj primerov nenehnih prizadevanj podjetja Samsung za večjo varnost uporabnikov.

 

One UI 5 Watch bo na voljo v prihajajoči seriji ur Galaxy Watch, ki bo predstavljena še letos, nadaljnje posodobitve pa bodo objavljene kmalu.

 

 

O podjetju Samsung Electronic
Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

 

[1] Razpoložljivost funkcij se lahko razlikuje glede na trg, operaterja, model in seznanjeni pametni telefon. Funkcije niso namenjene za uporabo pri diagnosticiranju bolezni ali drugih stanj ali pri zdravljenju, blaženju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni.

[2] Za rezultate vzorca spanja mora uporabnik nositi uro med spanjem vsaj 7 noči in izpolniti anketo.

[3] Po 10 minutah teka ura Galaxy Watch izračuna osebno območje srčnega utripa na podlagi VO2max in aerobnih/anoksičnih pragov.

[4] Na voljo v seznanjenem pametnem telefonu. Izbrano pot si lahko ogledate na svoji uri.

[5] Za obveščanje stika v sili je potrebna omrežna povezava. Na natančnost GPS lahko vplivajo ovire za satelitski signal, na primer stavbe.

[6] Starejši od 55 let. Na podlagi starosti vpisane v računu Samsung.